Skip to main content

Skaperfest på Vitensenter Nordland

· 3 min read

stand2

5-6 Mai arrangerte Vitensenter Nordland Skaperfest. Vi var naturlig nok invitert, og stilte med stand begge dagene.

Dag 1

Første dag var det i hovedsak elever fra videregående skoler som var målgruppen. Vi deltok sammen med VÆXT Mosjøen, Tekna, Se-Nor, Celsa, Tre og Betong AS, Weston og Rana Kommune. Vi fikk pratet både med de andre utstillerne og med en del elever og lærere som hadde interessert innenfor det vi holder på med.

Her er noen av prosjektene vi viste frem

Live objektgjennkjenning på storskjerm

Hans fikk satt opp en storskjerm med live objektgjennkjenning. I bakgrunnen kjøres det et dypt nevralt nett som forsøker å identifisere personer og objekter i bildet. Denne trakk til seg mange nysgjerrige folk. Det var interessant å eksperimentere med hva som skulle til for å gjøre modellen usikker. Om man f.eks. holder telefonen pekende som en fjernkontroll blir modellen fort overbevist om at det er en fjernkontroll man holder. Snus-esker ble ikke overraskende tolket som klokker. Akkurat den kategorien var det nok heller lite av i treningsdatasettet.

OpenCV2

LEGO binær 4-bits adder

Jeg tok med LEGO-prosjektet mitt. Dette er en 4-bits binær mekanisk addisjonsmodul bygget av legoklosser. Maskinen kan enten telle en og en kule opp til 31, eller brukes til å legge sammen to tall mellom 0 og 15. I og med at det kan være litt vrient å forholde seg til binære tall har den også en liten modul som konverterer svaret til gode gamle base 10, og spytter ut svaret i riktig antall små metallkuler nederst i maskinen. Dette prosjektet får etterhvert sin egent blogpost.

LEGO_adder

Lag din egen hologramskjerm.

Vi tenkte at det hadde vært gøy med noe merch/swag å gi bort. Vi hadde en del transparent liggende, som man kan bruke til å lage en enkel liten pyramide man kan bruke for å se hologramvideoer. Vi fikk låne laseren i Vitensenteret til å gravere inn logo og internettadresse, samt kutte- og brettelinjer.

lag_eget_hologram

Dag 2

Lørdag var fokuset på det vanlige publikumet. Denne dagen dukker også 501st Legion opp for å rekruttere flere til å gjøre godt i onskapens navn. Imperiet er godt representert i Rana Makerspace.

501st

Arduinofon

Denne dagen tok Morten med sin hjemmelaga Arduinofon. Denne er bygget av et gammelt keyboard. Kretskortet har han selv designet og fått produsert. Dette prosjektet kommer det nok en egen blogpost på etterhvert.

arudionofon

Reparasjon

Vitensenteret kom bortover med en robotarm de hadde kjøpt, men ikke helt fått liv i. Dette var naturligvis en utfordring vi ikke kunne motstå, og Hans og Morten kastet seg raskt over saken. Noen minutter senere var det bevegelse i armen!

Reparasjon