Skip to main content

Juledødsstjerne

· 2 min read

På Jula selger de det som må være tidenes mest harry julepynt for tiden. En julestjerne med en nisse flyvende rundt med et banner det står "Ho ho ho" på.

Her er en beskrivelse av hvordan man kan lage en unik Star Wars-inspirert julestjerne

Jula

Julepynten er i seg selv var uinteressant, men mekanikken som får dette til å snurre rundt så vi monn i. Ett sett ble kjøpt inn, det viste seg at det var defekt så test er viktig før man begynner å rive maskineriet fra hverandre. Stjernen lar seg lett dele for å skru ut kretskort med lysdioder.

Julestjerne

Det skal printes en X-Wing som skal fly rundt dødsstjerna. Usikkert på hvor viktig dette er men nissefar ble veid så modellen kunne skaleres opp til ca samme vektklasse. Ved første forsøk ble bare den ene halvdelen av skipet skalert opp så totalt ble den nok litt over.

Nissefar

Skalering av X-Wing

Begge deler ble så kjørt ut på 3D-printer. I grått filament så vi slapp noe etterbehandling i form av maling bortsett fra noen detaljer på skipet. Dødsstjernen ble skalert ned til 80%.

STL X-WingSTL Dødsstjerne

Printing av X-Wing Printing av dødsstjerne Maling av skip

Da nissen var ment til å fly rundt treet og ikke selve stjerna måtte vi kappe litt og bøye den til så den traff litt bedre. Skipet ble limt på med limpistol.

Feste stang

Lokket i bunnen kom ferdig med et lite hull, dette var for smalt til røret til lyset. Varmet opp med loddebolt og presset inn.

Justering med loddebol

Lysdiodene ble så loddet på plass og lys testet.

Lodde på plass Testing av lys

Dette ble sluttresultatet: